Kwaliteit gastouderopvang

Ik heb een geldig diploma om als gastouder aan de slag te mogen. Ik heb M.D.G.O − AW niveau 4 gedaan. (nu bekend als SPW) en de Basisopleiding tot Kindercoach en Opvoedcoach. Sinds 14 juni 2022 ben ik coach Gezonde Kinderopvang. Per 30 juni 2023 ben ik ook Keurmeester Inspectie Speelgelegenheden en speeltoestellen. Sinds oktober 2023 ook Allround coach. (Life, Stress en Burn-out en Budget coach)
De cursus Kinder-EHBO is positief afgerond, bij het Oranje Kruis en ga jaarlijks op herhaling. Er is een EHBO trommel en AED binnen hand bereik. Verder school ik mij bij door certificaten te halen (bv. Meldcode Kindermishandeling A, B en C, Summerschool, baby’s in de kinderopvang enz.) en opleidingen/Webinars te volgen passend bij mijn werk.
Gastouder en echtgenoot zijn beide in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag. Doordat mijn man ook een geldig diploma heeft, mag hij mijn vaste vervanger zijn bij ziekte/afwezigheid van mij.

De GGD heeft een Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid uitgevoerd ( RIV&G) die is afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Het verslag hiervan is aanwezig om in te zien. De GGD komt steekproefsgewijs bij bestaande gastouders onaangekondigd controleren.
Het gastouderbureau komt 2/3 maal per jaar bij mij op huisbezoek, zoals door de overheid is vastgesteld. Daarnaast is het gastouderbureau betrokken bij de koppelingsfase en is er 2 maanden na de start zo nodig een evaluatie met het gastouderbureau, de gastouder en de ouders. Er is geen spraken van een werkgevers/werknemers situatie, ik ben zelfstandig ondernemer.
Ik ben in het bezit van mijn rijbewijs B en heb een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. (wat ook van u als vraagouder wordt verwacht, als u de opvang af gaat nemen)
Bij eventuele calamiteiten kan er een beroep gedaan worden op mijn achterwacht.
Het huis is rook en huisdiervrij.
Het belangrijkste: Bij al deze doelstellingen staat het plezier en belang van uw kind voorop!